TOLETUM-TURUM-TURUM (rendelhetö!!)

 
 
    
 
Ne tévesszen meg senkit a két kép, az elsö az 5 literes üveg s a második a 2 literes...és az olaj színe se tévesszen meg senkit, ugye, tudjuk, hogy a szín nem számít a hivatalos kóstolásnál...hogy kicsit zöldebb vagy esetleg világosabb, nem jelenti, hogy rosszabb vagy jobb minöségü az olajunk...
A TOLETUM legújabb felfedezö körutunk eredménye a Toledói-dombságon található Nambroca nevü faluból (2016. öszén). Erösebb, intenzívebb ízü, mint a másik két bázisolaj, amit hazaviszünk (a méntridai Vega Berciana, illetve a Santa Ana de Pusa-i). Egy újabb csodás toledói extra-szüz olívaolajjal gazdagodott készletünk! Kissé kesernyés, kissé kapar, ahogy a jó extra szüzek szoktak (harapni nem harap, és az étel sem lesz keserü töle!) Lehet vele sütni-fözni, hevíteni, de ugyanúgy finom salátákra is, nyersen fogyasztva. 100% cornicabra (kecskeszarvacska) fajtájú, tehát nyugodtan lehet vele sütni.
2017 tavaszán ebböl a fajtából is viszünk haza. Namost, két megoldás van...aki vásárolt tavaly decemberben, érezhette, hogy jóval intenzívebb ez az olaj, mint az eddigiek...ezért úgy gondoltuk, hogy mivel az olaj egy évvel a sajtolás után már jóval enyhébb, és maradt tavalyról a Toletumból (nem nálunk, a cooperatívában), megadjuk azt a lehetöséget, hogy aki szeretne már egy "nyugodtabb" olajat, az rendelhet a tavalyi sajtolásból...már eleve tavaly decemberben majdnem egy éves volt (2016 januári sajtolás, ugye), és még akkor is érezhetöen erösebb volt, mint az eddig hazaszállított bázisolajok bármelyike...attól nem félek, hogy megromlik, bármelyik háztartásban hamarabb elfogy jóval a lejárati ideje elött....(Hála Istennek, és hála  az egyre jobban elterjedö jó szokásnak, hogy egyre több extra-szüz olívaolajat fogyasztotok!)
 
Tehát TOLETUM-TURUM-TURUM...
Ime, egy kép egy 531 éves olajfáról, Nambrocából:
(egyáltalán nem biztos, hogy pont 531 éves, csak az tutti, hogy több, mint 500...csak vicceltem...olyan szimpatikus szám az 531:)