"CASTELL DE CALAFELL"

Extra szüz olívaolaj katalán földröl (salátás:)

(VAN MÉG AZ IDEI SAJTOLÁSBÓL, RENDELHETÖ!!)

 
 0,5 literes elegantos üveg
 2 literes PET kiszerelés
 0.25 literes müanyag üvegben
 1 literes kiszerelés PET (ez fogy a legjobban!)
 5 literes PET csomagolásban
 

(direkt vannak össze-vissza a képek, hogy ne legyen olyan monoton a nézegetésük!)

 

Kitünö minöségü, 100%-ban “arbequina” fajtájú, extra-szüz olívaolaj.  A Cooperativa CEOLPE de Llorenç del Penedés (Tarragona) sajtolóüzemben készült. Véletlenül találtunk rá, pedig abból a faluból való, ahol immár 12 éve élünk, Calafellböl (Katalónia, azon belül is Tarragona). Tiszta, csillogó aspektusú, színvilága az extra-szüz olívaolajoktól már megszokott zöldes-aranyos. Savassága 0´24º Kellemes, friss ízü. Keveredik benne az édeskömény, articsóka és érett paradicsom illata, szájban édeskés, ugyanakkor enyhén pikáns ízt érezhetünk. Ezzel együtt azt mondhatjuk, hogy egy harmonikus ízvilágú, sima olajról van szó.

 

MIRE HASZNÁLJUK?

Nagyon finom salátákhoz, illetve friss ételekhez. Sütésre-fözésre kevésbé használható, hiszen az olajbogyó fajtája (arbequina) miatt nem hevíthetö annyira, mint a többi “cornicabra” bázisolaj. Ugyanakkor pl. zöldséget átsütni benne kis fokhagymával és babérlevéllel tökéletes vagy halhoz nyárson sütéshez is kíváló. (vagy löttyintés a levesbe, meg ilyenek...

Legjobb pirítós kenyérhez, paradicsommal, hmmmmm…..

EGÉSZSÉGES? NAGYON!

Rengeteg benne az E vitamin, és sok egészséges zsírsavat is tartalmaz. Ezért tökéletes kiegészítöje a szív- és érrendszeri betegségben szenvedö betegek kezelésének, és komoly segítséget jelent  különbözö  idegrendszeri panaszok csökkentésében.

Szintén fontos szerepet játszik a szabad gyökök okozta sejtkárosodások kivédésében.

Székrekedésben szenvedöknek is ajánlott! (Minden reggel egy evökanállal, ha lehet, frissen örölt lenmaggal!)

Segít a kálcium, a magnézium, a cink felszívódásában, elösegítve így a csontok növekedését. Ugyanígy elösegíti az olyan zsírban oldódó mikroelemek, mint az A és D vitamin felszívódását is.

CALAFELL