Hal "a la plancha"

 

Mi általában "merluza"-t eszünk, ne kérdezzétek, nem tudom, mi az magyarul, szerintem a tengeri halfilének felel meg a boltokban. Ha Baby-t vagyis fiatalt kaptok, még jobb, puhább, és még nem telt meg a húsa a tengerben lévö nehézfémekkel, ugyebár, amitöl újabban riogatnak bennünket az okosok. azt mondják egyébként, hogy a legegészségesebb hal ilyen (meg egyéb) szempontból a szardínia. Meg még egy okoskodás: hogy halat jobb fagyasztva venni, merthogy azt rögtön a kifogása után lefagyasztják, és a hideg következtében elpusztulnak a benne lévö nemtudompontosanmilyen baktériumok meg kukacok....brrr. aki tudja közületek ezt pontosan, hogy mik, szívesen fogadom a magyarázatot! 

szóval a hal

kiengedés után (ugye levet eresztett)  "Szilviával" megszárítgatni, besózni mindkét oldalon. Fokhagymát apróra vágni, kevés olajban a serpenyöben elkezdeni pirítgatni. Pár babérlevelet is rászórhatunk. Mikor félig-meddig már pirítgatott-szóval finom illatot áraszt, ráhelyezni a halfiléket. Én be szoktam fedni az elején, így hamarabb puhul. Közepes lángon 5-6 percig sütöm-párolom. Egy idö után megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm, már nem lefedve. Pici levet enged, az a végéig majdnem mind elpárolog. A hal után jöhet a legfinomabb rész:  a tunkolás meg a sült fokhagyma-vadászat!!!

Jó étvágyat!!!!