"Arroz a la cubana"-Kubai rizs

Rettentö egyszerü, gyorsan elkészíthetö étel, gyerekek nagyon szeretik (már aki hozzá van szokva).

Megfözzük a rizst, (ugye elöször extra-szüz olívaolajon kicsit megpirítjuk, rakunk bele egy darabka hagymát, így nem fog odaégni), felengedjük hideg vízzel, hogy ellepje. Sózzuk (ne nagyon!) Az elején, de csak pár másodpercig forrhat, de aztán le kell venni minimumra, és 10-15 percig fözni. Ha esetleg közben elfogy a víz, picit utánatölthetünk, de ne sokat, mert akkor meg péppé fö. Amikor már háromnegyedig megfött, elzárjuk, lefedjük fedövel, és várunk még 10 percet, így a saját gözében teljesen megpuhul.

Csinálunk egy tükörtojást, és megkeressük a paradicsomszószt (inkább sürített paradicsommal csináljuk, amiben nincsenek plusz ízesítök, természetesebb az íze).

Rizs-paradicsomszósz-tükörtojás- ilyen egyszerü az egész!! A tetejére pár rozmaringlevélkét tettem, ami kis erös ízt ad neki, a gyerekek elsö dolga persze egyböl a tányér szélére tenni.

Jó étvágyat!

¡Buen provecho!